Hello hello…

Salam..

Testing testing…

hello…??? HELLOOOOO!!!!!!

Cubaan…cubaan 1….2….3…..

Check 1 2….chhhheck wan tu….

.

.

.

.

Hehehe…cuba try test guna Xoom..notebook dh jd milik Dato’ R..

Kekok lah

Advertisements

Saya suka hari Jumaat

Salam…

Hari ni hari Jumaat.

Awak suka hari Jumaat tak? Saya suka. Suka sangat.

Saya rasa, secara majoriti ramai yang suka hari Jumaat sebab dah sampai hujung minggu, so esok tak payah pegi kerja. Boleh rehat puas-puas kat rumah. Saya pun suka jugak, tapi saya ada sebab lain kenapa saya suka hari Jumaat.

Setiap hari Jumaat, pagi-pagi lepas check email dan facebook, saya akan surf website ni dulu…

28 hari lagi!!

Pregnology.com

Saya suka website sebab info pertumbuhan baby dari minggu ke minggu sangat detail. Dalam kes saya, saya bertukar minggu setiap hari Jumaat.  Suka bila tengok gambar tu bertukar, lepas tu bila klik gambar & baca info, dalam kepala pun terbayang rupa baby kat dalam perut..lepas tu senyum sorang-sorang..hehehe…

36 weeks!

Hari ni genap 36 minggu usia baby. Alhamdulillah, syukur. Harap-harap baby sihat je kat dalam..Tak sabar nak jumpa baby..hehehe..Excited but nervous..

Oh ye, saya suka hari Jumaat terutamanya hari ni…

sebab…

Hubby balik!! Yeay!! *jogetjoget*

P/s: Drive carefully my dear.. ^_^

Akibat tengok Jambu?

Salam…

Pada suatu pagi yang mendung…

(jarak suami dengan isteri cuma lebih kurang 1 meter sahaja)

Hubby: Pa n Ma mane?
Me: Aa??
Hubby: Pa n Ma…
Me: Aa??
Hubby: Pa n Ma…
Me: PAK IMAM??
Hubby: ….. (memandang isteri tanpa mampu berkata-kata..)

Hehe..

Sorry la Yang, I bukan terjangkit kumpulan Jambu, tapi serius tak dengar.. Hehe..

Cleaning spider webs..

Salam….

Tu dia…2 bulan lebih tak update blog..Dah ramai dah yang tanya, ke mana menghilang..Komen pun banyak, macam kat bawah ni..

Komen A:

“Amboi, sejak dah kawen ni, call asik x  jawab je…Tau la dah ada cik abang sayang..”

Ini boleh diterima… Sengih  malu-malu je… 

Komen B:

“Blog x update, YM jarang online. Sombong ko skang eh..”

Ini pun boleh diterima jugak..Jawab gedik-gedik sikit.. “Eeiiyy, mane ade sombong..Owg sama je taw!”

Komen  C:

“Mana hilang? Meng***n ke?

Haa…yang ni agak-agak la sikit.. ingat tak ada keje lain..??? 

Sejak bergelar Puan ni, saya malas nak blogging dan YM..facebook pun setakat bercucuk tanam dan komen status orang sikit-sikit.. FB chat pun saya malas…Walaupun banyak benda yang saya nak cerita, tapi semua cerita tergantung, peram je lama-lama dalam draft..

Sebenarnya, keterujaan (pehh, vocab tahap bahasa melayu kelas pertama ni!) saya nak ber-blogging terbantut bila saya dapat tau, blog & FB saya dah dibaca oleh unwanted visitor.. Sebelum saya dapat tau tu, macam-macam idea DIY dan momen-momen persiapan perkahwinan yang saya nak abadikan (i told u, vocab i terbaeek! hehehe..) dalam blog saya ni.. Bila saya dapat tau je,  terus rasa menyampah giler.. Rasa dah tak best dah.. Macam kalau kite tengah excited nak makan ayam KFC, tetiba cicak jatuh atas ayam..(Jijik gila perumpamaan ni..) Benci kan? Itu la saya rasa, macam nak tutup je blog ni terus.. (Perasan, macam ada orang kesah je..huhu)

Tapi, memandangkan blog ni hadiah terawal dari Dato’ R, sayang la nak tutup kan?? Bila pikir-pikir balik, tak jadi la nak tutup blog ni macam tu je..So, macam-macam cara lah, saya buat bagi mengembalikan mood saya untuk berblogging semula.. Berurut, mandi bunga, mandi 7 jenis air mutlak, bersenam 20 minit sehari 3 kali seminggu, menonton tv..huh, semuanya tipu.. Saya cuma tukar-tukar theme je, bagi blog ni nampak lain sket.. Ini pun tak habis lagi adjust..Tunggu dapat ilham lagi..

..

….

Idea pergi membawa diri..

Ok la kot, sampai sini je dulu. Next time saya sambung lagi.

Kira boleh la ni,  buat panas-panas enjin…hehehe… Daa~~

pic source: here

Biggest hits

Salam…

Dalam sejarah 2 tahun 6 bulan saya membela blog kesayangan saya ni, hits yang paling tinggi cuma sampai 81 hits jer sehari..That was back in December 2008..setahun lebih dah..sejak tu, tak ramai pun yang view blog  saya ni..memang patut la kan, jarang update.. however, since the past 2 days,  somebody is eyeing on my blog over time.. Tak percaya? tengok blog stats ni..

see? almost 100..

Iye, dekat 100..

Seorang blogger famous terhebat mungkin akan berkata:

“baru nak cecah 100…blog aku, tak payah update pon boleh cecah 100 jutalion hits tauuu…!”

Memang la..nama pun terhebat kan.. Tapi, ini blog ElizSue.. Dengan mengambil kira ciri-ciri blog syok sendiri dengan isi yang kurang berinfomatif begini, siapa aje yang nak baca kan? Paling banyak pun, kawan-kawan sekolah je la.. Silent readers? Followers? Entah…ada ke?

Hampir setiap entri saya dibaca.. Maknanya, orang tersebut mempunyai masa yang cukup banyak untuk view satu persatu entri mengarut saya.. Haha..terima kasih ye sang pembaca senyap…  (Psst..sang pembaca senyap, lama surfing? bos tak ade eh..?)

Hurmm..saya tak kesah pun berapa banyak hits pun dalam blog saya ni..bukan saya letak nuffnang ke, google adsense ke.. Cuma persoalannya sekarang, siapakah orangnya?