Lovestruck…

Salam…

Tanda-tanda rindu pada suami dah sampai ke tahap merbahaya…

  1. Setiap saat memikirkan tentang dirinya…
  2. Nak sebut nama orang lain, tersebut nama suami…
  3. Terkenang saat-saat bahagia bersama, dan senyum sorang2…
  4. Melihat gambar2 posing manja suami di henpon berulangkali..
  5. Cium gambar2 tersebut kemudian sengih sorang2…¬†(Malu sendiri..huhu!!)
  6. Terasa nak call suami setiap 5 minit tapi tak jadi sebab takut kena marah…

Hehe…

Angau dengan suami sendiri, takpe kan?

Note for My Dear Hubby: minggu ni balik eh? eh? pleaseeeeeeeeeee….! ūüėČ

Advertisements
By elizsue Posted in Love

Is it normal??

Salam…

8 bulan…

Lama kan?

Sunyi sepi tanpa update…

Taip panjang-panjang, cancel…. Taip lagi panjang-panjang, delete…

Saya tak tahu kenapa, setiap kali saya nak berkongsi cerita, mesti akan datang “thoughts” yang akan membantutkan niat saya tu.. Perkara ni saya mula perasan berlaku masa saya sangat-sangat excited nak bercerita tentang persiapan perkahwinan saya…lebih kurang setahun yang lepas la..

Semua material saya dah kumpulkan…Gambar-gambar kad kahwin, cenderahati, teknik-teknik DIY guest book and wall deco, website-website best untuk reference bride-to-be, semuanya dah ada.. tapi bila sampai je masa saya nak cerita, tiba-tiba satu perasaan bersalah wujud dalam hati saya..

“Alangkah kejamnya saya, jika apa yang saya tunjuk nanti, dibaca oleh mereka yang tidak dapat membuat persiapan seperti saya (walaupun majlis saya sangat la ringkas), dan seterusnya menimbulkan rasa kekurangan atau kecil hati di kalangan mereka, yang pada awalnya mereka langsung tidak berasa demikian bahkan gembira dengan persiapan perkahwinan versi mereka sendiri..”

Sejurus selepas ayat tersebut terlintas di kepala saya, automatik saya tak jadi nak tulis apa-apa.. maka, terkuburlah kenangan persiapan hari bersejarah saya…

….

Kemudian saya berkira-kira untuk bercerita tentang aktiviti Jalan-Jalan Cari Pasal oleh saya dan suami.. Saya kumpul lagi gambar banyak-banyak…

“Nak masukkan dalam blog..” beritahu saya pada suami sambil sengih-sengih..

Tapi, sampai masa saya nak berblogging, perasaan bersalah tu datang lagi dalam hati saya..

“Alangkah sampainya hati saya, jika gambar-gambar yang saya tunjuk nanti, dilihat oleh mereka yang tak berpeluang seperti saya, dan seterusnya menimbulkan rasa kurang bernasib baik di kalangan mereka, yang pada awalnya mereka bersyukur dengan kehidupan mereka..”

Sekali lagi, niat saya terhenti…

….

Kemudian, saya dan suami mendapat berita gembira yang sememangnya dinantikan oleh setiap pasangan yang baru berkahwin…

Kali ini, saya bercadang untuk mencatatkan perkembangan bayi kami dalam blog…bercerita tentang pengalaman mengandung anak pertama, perkembangan bayi, persiapan menyambut kelahiran dan sebagainya…

Tapi, belum sempat berbuat apa-apa, ye, perasaan bersalah muncul lagi..

“Alangkah berdosanya saya, jika apa yang saya tulis nanti, dibaca oleh mereka yang belum berpeluang seperti saya, dan seterusnya mewujudkan perasaan cemburu dan sedih di hati mereka, yang pada awalnya perasaan mereka tenang dan bahagia..”

Maka, saya batalkan saja niat tersebut..

….

Huk huk…saya rindu nak berblogging, tapi kenapa saya rasa mcm ni… ūüė¶

Kepada yang sudi menjawab, saya ingin bertanya…

Normal ke berperasaan begini???

By elizsue Posted in Life