Wedding checklist updated..

**Oh, I’m sorry..Another sticky post until everything listed is done. You may scroll down further for latest entry. TQ!

Salam…

Semakin hari semakin sibuk.. Kurang 3 minggu sebelum hari kejadian.. Angka puluh dah tak ada, tinggal belas-belas hari je lagi..Aduyai..Seram sejuk kaki..Risau, banyak perkara masih belum selesai..

Hurmm… maybe i should update my wedding checklist today…

Urusan Nikah

  1. Kursus kahwin – ATTENDED
  2. Borang permohonan nikah – COMPLETED
  3. HIV Test – DONE
  4. Booking jurunikah – DONE
  5. Temuduga nikah – 14 June (OMG, it’s on my birthday!) DONE

Persiapan Majlis

  1. Pasang canopy – 24 June
  2. Susun meja, kerusi & scallop – 25 June
  3. Deco pelamin & bilik – 24 June
  4. Deco makan berdamai – 25 June
  5. Wedding cake – CONFIRMED
  6. Surat kebenaran polis – DONE
  7. Kompang – BOOKED
  8. DJ/Karaoke – BOOKED
  9. Inai – 24 June (pakai sendiri je, tapi mana nak cari inai pokok ek?)
  10. Fitting baju – DONE
  11. Wedding Favors for VIP – DONE
  12. Wedding Favors for kids – DONE
  13. Wedding Favors  for all – DONE
  14. LuckyDraw Gift for relatives  – DONE
  15. LuckyDraw numbers – DONE
  16. Bunga pahar – DONE
  17. Bunga manggar – DONE
  18. Kad jemputan – BEING DISTRIBUTED – CONSIDERED DONE
  19. Confirm design bunting –
  20. Penanda arah –
  21. DIY Wedding shoes – DONE
  22. DIY Room Wall Ornament – DONE
  23. DIY Bridemaids Pomander Ball – CANCELED – BELI DAH SIAP.
  24. Kain untuk bridemaids – DONE
  25. Hantaran deco – 6/9 DONE
  26. Bedsheet – BOUGHT
  27. Bagi senarai lagu pada DJ – DONE

Make Over

  1. Lose Weight – (Err….hehe..)
  2. Haircut – DONE (Oh! Robek kocekku..)
  3. Teeth Scaling & Polishing –
  4. Pedicure & Manicure –
  5. Berurut –

What else ek? (haha…johorean english) Hurmmm, see that? banyak lagi yang belum settle.. Ini kira yang general je, kalau nak list specifically, memang tak larat la..

Oh, the clock is ticking..Yeah I know,  I’d better get things done..

Nota kaki 1: Nak buat entri ini melekit la.. it will be a good reminder for me.. ^_^

Advertisements

14 comments on “Wedding checklist updated..

  1. eh nak kawen kena ada kebenaran polis eh? rasa cam tak buat pun hari tu??? inai kita pakai inai yang tube tu pakai sejam, basuh dan tido.. cepat merah tapi cepat hilang jugak..

  2. gendit: x kira…nk jugak….hehehe…gurau je la..

    ciketon: surat kebenaran utk tutup jalan…kna mtk kebenaran polis..sbb tu masuk dlm list persiapan majlis, bukan urusan nikah..hehehe..tu la, x tahan inai tube..seminggu je dah hilang..mmg suke inai tumbuk..takpun inai mekah..tp mane nk dpt inai mekah kan…?

  3. oo padan la..kite hari tu tak tutup jalan..so tak payah la..
    kirimla inai mekah ngan org gi umrah.. hehe..tapi since kite rasa jari pendek2 tak comel pakai inai, tu hari2 basuh pinggan biar inai cepat hilang..heee

  4. ade saper2 ke yg pegi umrah dlm waktu terdekat ni? hurmm…klu ade, tlg la khabar2kan…tp sempat ke dpt sebelum majlis?

  5. hehehe…mgkin aku kna edit letak nama “surat kebenaran penutupan jalan” kot..hehehe…

  6. list yg sgt bgus..sila jgn buang entry ni sbb bile2 sy nk kawen nnti ble refer dis list..=P

    bestnye nk kawen!!wee~

    oh suke juga inai kampung tu..nk gk cr sbb nk wt inai rmbut….hee~

  7. baik baik..list ni aku mmg xkan buang…buat kenangan cucu2 aku tgok nt…wahhh!
    hehe…aku mmg doa ko kawen cpt la ned…x sabor nk tgk ko kawen nt..inai pakai kt rambut? camane tu?

  8. alamak!!trharunya ko doakan aku kawen cpt2..amin~ thanx..

    inai pkai kt rmbut cm dye gitu~ hehe…[sbnrnye sbb rmbut sy sudah mule ade uban.wuu~ byk pkir cmni la..haha..]nk dye rmbut xtau mne yg bole pkai utk smayang.

  9. ooo…cam dye..ade jual kan kt kedai? tp kna cari kt kedai2 jamu or bajrai kot..
    psst..ned, hr tu aku jumpa selai uban kt rambut aku…waaa! seram giler!

  10. yg cm serbuk2 tu aku da pnh try da..tp tak ble gk.tu la nk try plak the daun inai.kot la ble cover kn the uban..ko selai.aku ni berhelai2..adeh2..

  11. oo…boleh eh…ko try la…klu jadik n cantik, leh gak nk try….hehehe…zaman2 jahiliah dulu pnah gak dye rambut guna loreal punya…skali jadik kaler purple la..nasib baik x nmpk sgt…hahaha!

  12. bole..tu la nk try..haha..aku pn tringin nk dye.tp nk mati dgn ayah aku!!!mati kna botak kang…tp mak i ok jek bile i nk dye2 ni…sporting sungguh mak ku..

  13. hehehe..sporting ek mak ko…wahhh..best best.. parent aku mmg strict la bab dye rambut ni…masa aku dye dulu, hampir2 kantoi ngan mak aku tau..aku bg alasan aku slh guna syampu..tp aku rasa mak aku tau,sbb dier jeling tajam semacam je kt rambut aku tu..yela, mak kite dulu pun pnah muda gak kan…hehehe..teruk aku kan? tu sebab aku kata, zaman jahiliah..skrg tidak lagi..hehehe…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s