Salam Aidilfitri… ^_^

Salam….

Maaf terlambat ye..dah 10 Syawal baru sempat nak keluar entri Hari Raya..

Sambutan hari raya saya tahun ini sederhana je..tak banyak keluar beraya sebab tahun ni, adik-beradik Abah sambut raya di Batu Pahat..jadi, selaku tuan rumah, kami tak dapat la nak keluar rumah sangat…

Walaupun sederhana, Aidilfitri tahun ni bermakna bagi saya..rasa lain sangat, kalau tahun lepas, ¬†saya & Dato’ R tak ada ikatan apa-apa..tahun ni dah jadi tunang…harap-harap tahun depan dah boleh sambut bersama-sama..ecceh!!

Ok la tu! ūüėČ

Sempena Hari Raya yang mulia ni, saya ingin memohon maaf andaikata ada salah silap saya dengan semua tak kira sama ada sengaja atau tidak..mudah-mudahan kita semua memdapat berkat dan rahmat dari ALLAH SWT di Aidilfitri ini..Amin~

Selamat Hari Raya Aidilfitri ^_^

Selamat Hari Raya Aidilfitri ^_^

p/s 1: saya tak puas hati dengan gambar ni sebab dapat enterframe sikit je..malangnya, ini je la gambar yang sempat snap..

p/s 2: saya sambut RAYA hari-hari!!! ^_^

Bersederhana kan lebih baik??

Salam…

Tinggal 5 hari je lagi nak sambut hari RAYA..sekejap je dah 25 hari berpuasa..tu belum tolak hari bendera merah lagi..hehehe~

Awak…persiapan hari RAYA dah siap?

Saya…erm…tak dapat dipastikan..rasa macam dah cukup…tapi macam nak beli-beli lagi..

Jom tengok checklist saya..

  1. Baju kurung 2 pasang (checked)
  2. – macam nak beli lagi sepasang…tengok la kalau sempat… kalau beli malam raya nanti boleh dapat harga runtuh kan?

  3. Tudung
  4. – susah nak dapat sesuai..kena bawak baju sekali pergi kedai tudung..leceh la..tambah lagi, sekarang ni musim tudung ikin..sangat-sangat la bukan taste saya..

  5. Kasut
  6. – ini la yang paling susah nak dapat yang berkenan..(atau saya yang maha cerewet? huhu~)

  7. Brooch
  8. – dalam Batu Pahat kat mana ada jual yang murah? hari Ahad lepas saya ader pergi Jalan TAR, RM10 dapat 2 pasang..menyesal tak beli..

  9. Liquid eyeliner
  10. – brand apa yang bagus..sebelum ni saya cuma pakai Elianto je..murah tapi cepat habis..

  11. Perfume (checked)
  12. – Within last 2 months dah beli 4 jenis dah…tapi macam nak pakai Mont Blanc Femme Individuelle, tak pun Chanel Coco Mademoiselle…ermmmm, PERLU ke tak ek??

Alamak..macam banyak jer nak kena beli..tak membazir ke nanti?? Hurmmmmm???

Jowo Totok~~

Salam….

Perasan tak saya dah jarang update blog? Selain memang tak ada idea, salah satu sebabnya ialah saya banyak habiskan masa di¬†FACEBOOK.. (Tak study eh, kantoi…!) Semalam, Facebook dah berjaya reveal kebolehan terpendam yang saya sendiri tak tahu selama ni..

Tengok ni..

A++ tau....

A++ tau....

“Hahah gile jawe totok betol korang nieh ngahahhahaha XD”

Saya langsung tak ada latar belakang keluarga jawa…Tapi, tunang saya pure Jawa! Hehe… Kira ok la tu kan? ūüėÄ

Gelabah biawak

Salam…

17 Ramadhan..Hari itu saya bangun sahur pukul 4.30a.m.. Masih di Klang lagi, rumah abang saya.. Turun bawah tengok ada Dato’ R tidur tak bertilam.. La, dah bentangkan tilam kenapa tidur atas karpet? Kejutkan Dato’ bangun, tapi macam tak berkesan je.. Pegi dapur, tolong kakak ipar saya sediakan menu sahur..¬†Menu sahur hari ni : spaghetti chicken carbonara with mushroom, maggi goreng, nasi lemak, dan kek batik.. Dah macam buka puasa, cuma bezanya majoriti ramai yang tak gosok gigi.. Hehehe!

Lepas sahur, menyakat Dato’ R sekejap sebelum mandi dan bersiap nak balik Cheras dengan Dato’ R..masa dalam kereta rasa mengantuk sangat tapi paksa rela gagahkan diri supaya tak tidur..terbayang-bayang katil kat hostel..siap dah niat dalam hati, “sampai hostel nak tidur kejap la..”

Pukul 7 a.m. sampai hostel..

Sekiaaan…habis cerita.

….

OK, cerita di atas tiada kaitan langsung dengan tajuk entri kali ni.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Ini baru cerita yang sebenar.

Kisah bermula selepas tamat kelas System Security 350CT..(kod subjek pun nak letak ke??) Tengah kemas-kemas pencil case, tiba-tiba saya terpandang jari manis saya yang memang manis seperti orangnya..

“HAH!!! Oo SH*T!!!!”

Saya terus bangun, “scan” lantai sampai ke belakang kelas..Tak jumpa..Panik!!!

“Aduuuu…mana pulak ni…!”

Tangan dah mula menggigil. Saya rasa macam nak pitam.

“Ni ape hal pulak ni?”

Seorang classmate saya tanya..Pelik kot tengok saya macam kucing hilang anak..

“Cincin tunang aku…, b*d*h!”

Saya dah hilang kawalan..Sesak nafas..!

“Cincin tunang aku b*d*h?”

Sempat dia pulak nak buat lawak..tapi tak menjadi. INI SERIUS, OK!!

Saya bongkar beg sekolah saya… TAK ADA!! Saya cari lagi dari depan sampai belakang kelas..TAK ADA!!

“Ya ALLAH….mati lah aku macam ni…”

Saya dah tak boleh berfikir dah masa ni.. Kawan-kawan tanya pun entah apa yang saya jawab.. Gelabah, panik, takut, risau..argghhhhhh!!!!! Otak dah jammed! Jammed! Mula berfikir yang bukan-bukan..Petanda tak baik ke ni? Aaaa….taknak taknak!!! Sedih terus….

“Mana cincin……..huk huk..” ūüė¶

.

.

.

Banjir..

.

.

.

.

Dipendekkan cerita, dengan bantuan Amy, Udin dan¬†lecturer saya, Sir Sufyian, cincin halus bersaiz 8 1/2 itu berjaya ditemui di bilik saya di asrama…Terima kasih banyak-banyak…

Ye..begitulah seorang Eliza Suraiya..Sudah la cuai, gelabah biawak pula…haiihhhh!!

the ring...

the ring...