Bila dah banyak sangat kerja…

Salam….

Hari ini dah hari Rabu..sekejap dah seminggu walaupun rasa macam baru je semalam sampai dari KL..Walaupun ada kerja yang dah siap, tapi nampak macam assignment yang ada macam tak luak..Banyaaaaaaaaaaaaaaaaak sangat..Sampai orang kata saya sombong sebab senyap menghilang..Adoiyai..!

Pening..pening…

Bila dah banyak sangat kerja, tengok website pun dah nak menyampah, mula la nampak icon WordPress tu lagi “besooooooooor” dari yang lain-lain..Klik Klik!

Blog hopping! Lalalalala~~~ Menziarah kawan-kawan…merapatkan silaturahim kan bagus..hehe.. (ini adalah ayat menyedapkan hati daripada rasa bersalah sebab membuang masa ye..)

Baca blog Epit…..ada tag baru..Saya kena tag..Heeee, niat membuang masa semakin membara..Jom jawab tag! ^_^

(Untuk menjadikan tag ini lebih huru-hara, saya add semua lagu dalam winamp saya..Semua jenis lagu ada..Nasib la lagu mana yang kena..)

RULES:
1. Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag 10 friends.
5. Everyone tagged has to do the same thing.
6. Have Fun!

IF SOMEONE SAYS ‘ARE YOU OKAY’ YOU SAY?

Untuk Apa Senyum Diberi-  A.Talib (lagu apa ni? hehehe…tapi jawapan mcm tgh down giler..)

HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
The Scientist – Coldplay (computer science kira science gak kan?)

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
Cemetery Drive – My Chemical Romance (erkk? semoga kita semua sihat dan dipanjangkan umur..Amin)

HOW DO YOU FEEL TODAY?
Teman – XPDC (betul betul..hari ni saya banyak melayan teman-teman..)

WHAT IS YOUR LIFE’S PURPOSE?
Terlalu Istimewa – Adibah Noor (a’ah la..baru saya perasan selama ni saya cuma “go with the flow”..no specific plan..)

WHAT’S YOUR MOTTO?

Selamat Hari Raya – Saloma (ceria macam tiap-tiap hari, hari raya..and yes, RAYA means a lot to me.. ^_^)

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
Buronan Cinta – The Lima (aa? maner ader….)

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
Not Too Young Not Too Old – Aaron Carter (betul betul..segala aktiviti saya masih dipantau dari jauh..)

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
Tomorrow – Avril Lavigne (betul betul..sebelum tidur selalu fikir apa nak buat esok..)

WHAT IS 2 + 2?
Bapak-Bapak –  Sheila on 7 (org lelaki kalau dah jadik bapak-bapak, size pinggang jadi 2 kali ganda? boleh jadi…)

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
Mukmin Sejati – Amal (huahahahaha…! mudah-mudahan, Amin~ )

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
Baik Punya Cilok – Afdlin, Awie, Hans, AC (tipu…saya seorang yang sangat skema..)

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
Dialog 4- P.Ramlee(AbdWahub) (Err, Sabrina saya ada lagu baru untuk Sabrina..Lagu apa?..Err lagunya, perempuan gila anak saudagar penipu hahaha!!) (winamp ni nak sabotaj saya ni..kurang asam!)

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
You Make Me Wanna – Usher (woowoowoow… wanna what?)

WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
Like Only A Women Can – Brian McFadden (boleh la…nasib baik tak kena sabotaj..)

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
Button – Pussycat Dolls feat Snoop Dog ( T_T..bodo..sedekah Yassin la woi..)

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST??
Memikat Janda – Fadzil Ahmad (huahahahahaha!!!! udah…selera songsang pulak..! )

WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
Fat Lip – Sum41 (betul betul..saya takut gemuk..tapi saya memang dah gemuk!)

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
Drugs Are Good – NOFX (bila selesema menyerang…)

WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
Love in This Club II – Usher feat Beyonce (erkkk……)

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
More Than Words –  Westlife (more than words to explain how lucky i am for having them..love all!)

WHAT WILL YOU POST THIS AS?

Shake Yer’ Body – Gerhana Ska Cinta feat Too Phat (betul betul..memang shake yer body bila buat tag ni..)

Siapa yang saya tag?

Semua orang… !  ^_^

Advertisements

Celine Dion croit dans moi?? Hou la!

Salam…

Celine Dion believe in me?? Wow!

Hehe…I am big fan of Celine Dion..Currently listening to this beautiful song..Enjoy yourself!

IL DIVO AND CELINE DION – I BELIEVE IN YOU

Lonely the path you have chosen
A restless road, no turning back
One day you will find your light again
Don’t you know
Don’t let go be strong

Follow your heart
Let your love lead through the darkness
Back to a place you once knew
I believe I believe I believe in you
Follow your dreams
Be yourself an angel of kindness
There’s nothing that you cannot do
I believe I believe I believe in you

Tout seul
Tu t’en iras tout seul
Cœur ouvert
A l’univers
Poursuis ta quête
Sans regarder derrière
N’attends pas
Que le jour
Se lève

Suis ton étoile
Va jusqu’où ton rêve t’emporte
Un jour tu le toucheras
Si tu crois, si tu crois, si tu crois
En toi

Suis ta lumière
N’éteins pas la flamme que tu portes
Au fond de toi souviens-toi
Que je crois, que je crois, que je crois
En toi

Someday I’ll find you
Someday you’ll find me too
And when I hold you close
I know that it’s true

Follow your heart
Let your love lead through the darkness
Back to a place you once knew
I believe I believe I believe in you
Follow your dreams
Be yourself an angel of kindness
There’s nothing that you cannot do
I believe I believe I believe in you

Tag From Epit

FOUR NAMES THAT FRIENDS CALL YOU:
1. Eliz / Kak Eliz /Sis Eliz
2. Eliza
3. Ija
4. Angahazel aka Kak Ngah
Ada lagi..
5. Mak Datin
6. Orang Tua
7. Tanglung
8. Gemok

FOUR MOST IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE:
1. Hari jadi diri sendiri dan orang2 tersayang..
2. Wedding anniversary AbahIbu dan adik beradik yang dah kahwin..
3. Anniversary Mak Datin & Dato’ R..
4. Anniversary Hazel Family..

FOUR THINGS YOU’VE DONE IN THE LAST 30 MINUTES:
1. watch Youtube..
2. blog hopping..
3. play SuDoKu..the hard level one..
4. charge cellphones..
Ada lagi…
5. makan home-made roasted almond..

FOUR WAYS TO BE HAPPY:
1. Be in hometown..
2. Karaoke time!!
3. Makan cekelat..Ferrero Rocher paling happy..
4. Dapat duit..hehe..
Ada lagi…
5. Spend time with family and friends..

FOUR PEOPLE YOU MISS FROM YOUR PAST:
1. Dato’ R masa mula kenal..he was so shy n gelabah2 sampai muka merah padam..so cute!
2. myself..masa zaman kanak-kanak dulu..hidup happy tanpa masalah..
3. Kak Huda..masa belajar kat KIJ Muar 9 tahun lepas..dia sangat baik tapi dah lost contact..
4. Madam Khairizan..kalau lah dia yang ajar advance programming.. T_T

FOUR GIFTS YOU WOULD LIKE TO RECEIVE:
1. A Honda Civic Mugen Type-R..kalau tak dapat, Caldina pun boleh..hehe..
2. An Incase or Crumpler backpack for my lappy..(but they’re all US products, hurmmm..)
3. A whole set of SK II products..hehe..
4. A complete package of M.A.C products..hehe..

FOUR OF YOUR FAVORITE HOBBIES:
1. paper crafting..
2. internet surfing & blogging..
3. karaoke..
4. baking..

FOUR PLACES YOU WANT TO GO FOR VACATION: (haji n umrah??)
1. Pangkor Laut Resort (of course with him..)
2. Europe. Specifically, Paris..(ma professeur en dit beaucoup d’histoire intéressante..je veux aller la avec lui aussi! ^_^)
3. Gunung Kinabalu..(confirm pancit kalau pergi..)
4. 7 wonders of the world..

FOUR FAVORITE DRINKS:
1. limau suam
2. limau ais
3. teh O ais limau
4. teh O ais
Ada lagi..
5. air mineral
6. ribena
7. twister
8. peel fresh
9. vitagen / yogurt drink
10. susu Omega / Anlene

FOUR THINGS ALWAYS FOUND IN YOUR BAG:
1. wallet
2. cellphones
3. lappy
4. kunci rumah

FOUR FAVORITE COLORS:
1. white
2. black
3. blue
4. pastel colours

TOP FOUR HANGOUTS:
1. BP Mall
2. Kedai Makan Lori
3. Summit
4. Santai Tesco Ampang

TOP FOUR U LOVE SO MUCH:
1. family and friends and him
2. teddyku sayang
3. lappy and my other gadgets
4. chocolate

TOP FOUR “THINGS” SPECIAL TO YOU:
1. Books
2. Pictures
3. Accessories
4. Things given by my loved ones no matter whether it is a brand new or used items..

TOP FOUR WHO YOU THINK WILL ANSWER THIS SURVEY:
1. Uda
2. Ucu
3. Asue
4. Reen
Ada lagi…
5. KPTMBPians
6. KPTMKLites
7. TIGSians
8. those who listed in My Favourite Blogger..

TOP FOUR REASONS WHY YOU ANSWERED THIS SURVEY:
1. tension banyak post pending sebab tak boleh nak upload gambar..
2. dah pening tengok assignment..
3. saja suka-suka..
4. sebab tak boleh tidur..

Semoga kemenangan itu milik kami…Amin~

Salam…

Jumaat 13 Mac 09…pukul 3.07 petang..

* bukan ID dan kata ganti nama yang sebenar..

Dato’ R : ok bye
Mak Datin : ok…
Mak Datin : 😦

Dato’ R : don sad sad la
Dato’ R : apa la

Mak Datin : 🙂
Dato’ R : :-*
Mak Datin : i miss u…
Dato’ R : :-&
Dato’ R : miss u too

Mak Datin : last kiter kuar masa kiter tgk yes man tu…
Mak Datin : baper lamer dah…

Dato’ R : apa plak yes man
Dato’ R : yang on bak 2 tuh apa

Mak Datin : haa..
Mak Datin : ong bak 2..
Mak Datin : silap lak…

Dato’ R : dpt juga elak dari tambah dosa ja
Dato R : kalau x suka dgn cara camnih terpulang la
Dato’ R : sy pk yang elok

Mak Datin : kan dah lamer tu..
Mak Datin : bukan owg x suka…
Mak Datin : cuma kdg2 rasa cam nak pecah dada thn rindu…
Mak Datin: *naper ayat owg cam jiwang sgt nih?

Dato’ R : kan sy dah ajar
Dato’ R : jgn layan sgt perasaan
Dato’ R : bukan xboleh
Dato’ R : tp control
Dato’ R : sehingga kite disatukan
Dato’ R : itulah kemenangan bagi kite

Mak Datin : baik…
Mak Datin : ooo..
Mak Datin : mcm puasa yer…

Dato’ R : sy faham perasaan awk
Dato’ R : yer la
Dato’ R : bukan sy buat camnih sy abaikan awk or tak sayangkan awk
Dato’ R : tp pk pada positif dia
Dato’ R : lagi byk kite keluar lagi byk la dosa kite…
Dato’ R : hidup kite bukan kite tahu penghujungnya
Dato’ R : ok sayang?
Dato’ R : bukan nak menyiksa

Mak Datin : baik…
Dato’ R : tp bila kite selalu jumpa nanti ada satu makhluk yang suka sangat
Dato’ R : yang mmg selalu ja nak hancurkan kite

Mak Datin : 😦
Dato’ R : u know whay i mean
Dato’ R : what*

Mak Datin : ye..
Mak Datin : baik…

Dato’ R : xmau sedih2
Dato’ R : be happy
Dato’ R : cheer yurself my dear

Mak Datin : 🙂
Mak Datin : thank u so much…
Mak Datin : lega sikit dgr…

Dato’ R : ok eh
Dato’ R : b nak gerak nih

Mak Datin : baik…
Dato’ R : nnti sambung
Dato’ R : bye
Dato’ R : assalamualaikum


“itulah kemenangan bagi kite” 🙂

Semoga kemenangan itu milik kami… Amin~

3 hari tersebut..

Salam….

Jumaat,6 Mac 09 – Pergi kolej hantar assignment lepas waktu sembahyang Jumaat dengan Hilal, Amy dan Ain..Assignment dah siap baru terasa lapar..Pergi makan..Lepas makan, rasa nak berjalan..

Tesco?  Taknak.

Jusco?  Boring.

Times Square?  Tak best.

Mines?  Jauh.

PD?  Ok set. Jom!

Dah la pergi sehelai sepinggang, serabai lak tu..5.30p.m, redah jem kat Sg. Besi..sampai PD pukul 7p.m. Sempat menikmati sunset yang indah..(apa kejadahnya anak dara di tepi pantai waktu maghrib?? to readers under 18,  jangan ikut perangai kami..) 7.30p.m, check-in kat Bayu Beach Resort..

11.30p.m, call Dato’ R, masih kat office, dah masuk malam kedua tak  balik rumah..suara serius je, sibuk agaknya..Buat senarai tuntutan masa untuk ganti masa-masa bermanja yang dah digunakan untuk kerja..Takut nak ganggu lama-lama, cakap sekejap je walaupun rindu..

Sabtu,7 Mac 09 – Bangun awal sebab nak jalan-jalan kat pantai..Amy bawak pergi pantai yang tak ramai orang dan sangat cantik..Snap pic mengalahkan profesional photographer..Posing mengalahkan supermodel..Seronok sampai tak ingat assignment berlambak kat hostel.. Sunburn sudah..

Sampai KL pukul 1.40, terus siap-siap nak pergi Pudu Ulu..masuk explorace intercollege, gantikan MDS yang dah selamat balik kampung..berpanas lagi, mandi budu, kunyah belacan, makan telur mentah, berhujan pulak menambah sengsara..menang no 3 sebab berjalan macam bersiar-siar di tepi pantai..

Malam keluar lagi, makan kat Esso..minum air buah gelas besar RM3..Sedap..Perut dah kenyang, mata dah “kukus”, balik rumah terus…Call Dato’ R, dah balik rumah..Dato’ R tunaikan tuntutan masa ganti semalam..Gaduh-gaduh sikit..Buat lawak bodoh pasal no plat motor Dato’ R..Dato’ R gelak jer, walaupun suara macam dah tak larat nak layan Mak Datinnya yang banyak kerenah ni..

8 March 09 – Ke Pudu Ulu lagi untuk membuang masa menadah telinga menongkat mata melihat junior-junior tergedik-gedik melontar suara memanggil hujan..Layankan je lah..Makan jambu 88 lagi nikmat..Lepas dapat hadiah, balik hostel..

Dato’ R call…dengan suara yang sangat tenang, Dato’ R beritahu motor kesayangannya diCURI 3 hari lepas bersamaan hari Khamis malam Jumaat..Dato’ R sengaja tak beritahu sebab tak mahu saya susah hati!

Terdiam.

Air mata je mencurah-curah..Patutlah saya rasa tak sedap hati..Ya ALLAH, betapa saya sangat pentingkan diri sendiri selama 3 hari tersebut..

Dato’ R, saya minta maaf banyak-banyak.. 😦