Jumpa pun!

Salam…

Pencarian hampir setahun sudah berakhir...

Pencarian hampir setahun sudah berakhir...

Finally, the other pair of my contact lense is found!! Yeay!!

Sebelum ni bila saya tengok dalam kotak contact lense tu cuma tinggal sebelah jer, saya rasa pelik..macam mana boleh hilang..ralat pun ada..saya ingat saya terbuang kat mana-mana..Tapi, pagi tadi bila Ibu tunjukkan pada saya, terus macam tak percaya..Ibu jumpa bawah katil Ibu..

Macam mana boleh sampai bawah katil Ibu ekk?? Hehe..saya pun tak tahu..Tak kisah la, asalkan dah jumpa..

Lega…jimat RM40 saya.. ^_^

Advertisements

37 comments on “Jumpa pun!

  1. wahh…ciketon also not sleep yet at this time..
    esok x keje ker..
    hehe..~
    yer ker…jual kat owg jer la..hehe~
    i used to wear freshkon tp sgt la tebal dan cepat rasa kering biler duduk dlm ekon..
    pernah survey brand lain, tp kaler x cantik..x natural..
    so far, ni jer yg plg comfort n fit dgn bola mata owg..
    i noticed that my eye balls is small..klu pkai lense besar, nt rasa macam tersangkut2 biler kelip2 mata..
    masih guna iris yg besar itu??best x? rege dier mahal kan?

  2. aah..kite baru je pakai iris besar ni..but yang ni cam ok..harga dia a bit mahal sket mayb sbb baru lagi di pasaran kot..skang ni kite tgh ngade2 nak besarkan mata n kaler2 mata..hehe klu tak biasanya kite guna igel yang clear je..heee
    power eliz berape?rasanya ada colour hazel kot power 300…

  3. dulu pun mula dgn yg clear gak..
    tp lepas try yg colour, trus suke..
    pnah gak nak try yg ader iris besar tu, tp since mata owg kan ala-ala sepet xde kelopak mata gitu, so cam weird lak nt..
    power owg 300..samer jer 2-2 belah..
    hr tu beli yg 3.25 sbb malas nak tunggu order sampai 3 hari..ok jer pakai..
    mgkin sbb owg ader silau 25 kot..
    owg ske kaler pure hazel..peliknye, owg pnah pkai amethyst, tp kgwkn sumer ckp mcm hazel…
    x nmpk purple pon..gray pun suke juge… 🙂

  4. yang original dah rabun…tengok dekat nmpk, tengok jauh x nmpk..
    spek? alaahai, dh tengok pn kan kondisi nyer camner..
    ehhh? bukan “org tu” ke yg suke tengok kiter pakai contact lense???
    huhu~

  5. encik aku suka tgk awak pakai kontek lens..hehe
    encik ahmad kite kata dia prefer mata tak kaler sbb nnt dah jadi wifey tgk mata tak kaler2 jgk kan most of time..kehkeh..

  6. ai:
    mata x rabun watper nak pakai..mata ko pun dah cekelat dah pun..
    original..hehe..

    ciketon:
    En. Aku/Dato’ R tu mmg mcm tu..bila nak beli bebel2, tp bile dah pakai suke pulak..ceh!
    En. Ahmad awak sgt realistik…bagus bagus… ^_^

  7. Kalau xpakai pon xpa. dia yang beria sangat nak beli kontek lens tuh. nak best pakai ja lens D40. hahaha. cari yang ada VR. :))

  8. Encik Aku ni….eeeeee….!!!!
    membuli gf sendiri di khalayak ramai…dosa tau..
    ok xper…
    i was about to make a green-coloured dinosaur-shaped choc cake n dodol milo for u..
    cancel jer la ye??
    hehehehe~

  9. biar..padan muka..
    cancel trus…hehe~
    kalau buat pn xyah bg dier…
    td dlm fon pn siap remind byk kali suh beli lens D40 tu..
    eee…geramnyee!

  10. saper kater kalau tido xyah pakai spek..
    kena pakai gak tau..kalau x, nanti mimpinye kabur2 jer…
    give it a try..huhu~

  11. kalau nak pakai, boleh jer..
    new look for new year..
    nape lak nak poyo..
    sblm beli tu, ko p la cek power dulu..maner tau ader silau ker..
    then ko tgk btul2 kaler anak mata ko..hitam ke, dark brown ker..
    mcm aku dark black, biler pakai amethyst dier x accentuates sgt..
    aku sajes ko pakai kaler hazel dulu la..
    siyes cantik!

  12. Hahaha. Pakai ja D40 lense jelas.xda kabur dah lepas nih.xyah nak brown ker putih ker apa ker, hahah. pakai spek lagi sempoi. syok. jgn marah ha..

  13. eee…Dato’ R ni…kalau nyakat owg no 1 tau..nak kena ni..
    pakai lense D40 tu bukan setakat leh jelas, tp leh rosak mata tau..
    jeles la tu…
    yana (salffadiyana) ckp, biler owg pakai spek nampak muda tau.. wahh! perasan sekejap..
    hehehe~

  14. mudanyeee….. eee, saper ckp ntah..
    at least kiter ader saksi..
    dier tu perasan sendiri jer…
    x malu..eee….. hehe.. 😛

  15. secret receipe??
    ade ke yg bentuk dinesor kaler hijau bintik-bintik…? xde xde….
    haa..
    maner samer…
    hehehe~

  16. aku ade silau..boleh thn tinggi juge..teringin nk pki tp aku malas..malas nk bangun pagi pki contact lens or bg bukak mata nk masukkan menate itu..tgk hubby aku pki je tiap pg mcm pelik sbb mate kene bukak besar2..hahaha..

  17. kalau malas, better jgn..
    sbb nanti mambazir jer..benda tu thn sebulan jer..
    nt jadik mcm kak nora..pakai x sampai 5 kali, pastu trus expired camtu jer sbb malas..
    hehehe..
    aku pun malas gak pakai..nak2 biler aku dah terlambat nak p klas! hehe~

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s