Hari yang indah… ^_^

Salam…

1 Januari 2009…Dato’ R datang lagi dengan sweet surprisenya..

Hantar SMS konon nak tidur awal…tapi, ketika seluruh dunia sedang bermandi bunga api sempena kedatangan 2009, Dato’ R dengan selamba mengatakan dia sudah berada di Air Hitam..

Eee…selalu macam tu tau..

Semalam (3 Januari 2008), lebih kurang pukul 11.45 pagi, Dato’ R datang rumah ..Yeay! Gembira tahap hidung berdarah..Hehehe..Makan nasi berdua, makan goreng pisang sepinggan..Kami berbual sambil Dato’ R betulkan notebook saya yang dah mula nak gedik-gedik ni..Seperti mengetahui apa yang bermain di fikiran saya, Dato’ R bookmark blog ini (sila klik ye utk lebih faham maksud saya) KHAS untuk saya..Adoiyai, kena sebijik..Lepas Asar, kami berdua dan adik saya ke BP Mall..Katanya, BIG Cinemas dah buka..kami tengok cerita Yes Man lakonan Jim Carrey..Kami balik ke rumah selepas makan di Rasamas..

Pukul 10 malam baru Dato’ R balik semula ke Air Hitam..rasa macam sekejap je jumpa..

“Jangan la macam ni..jumpa selalu kan tak elok..” Dato’ R memang rajin pujuk..

Sebelum balik sempat juga dia brainwash saya sekejap..

“Jangan malas-malas..nanti jadi kawan setan..” Adoiyai..kena lagi..

Tapi, tak apa..Saya memang bersedia untuk dinasihati.. ^_^

Dato’ R..terima kasih banyak-banyak..Saya ♥sayang♥ awak sangat!!

Dato' R..1437..^_^

Dato' R..1437..^_^

Advertisements

53 comments on “Hari yang indah… ^_^

  1. maner ader…
    ok jer tu…lengan dier gagah perkasa..
    muahahahaha…
    i accept u as what u are..dont worry ok?? ^_^

  2. amboi2…
    ni yg i jeles ni…
    bie!!!
    nk cmni gak…
    hahahaha
    (ngada thap cipan..dush3 kt diri sendri…)
    hehehe
    cpt2 r skit..
    nnti leh main ngan anak buah..
    huahuahua

  3. haish sue ni…
    dier dah book mark page “jangan menikah kerana…” tu…
    xleh dah kuarkan isu tu lg…
    kena tungguuuuuuuuuuuuuuuuuu jer..diam-diam..
    hehe…anyway, time kasih krn mendoakan…
    sue, bp dah ader wayang yg best..
    pasni xyah la nak sakit2 bdn tgk wayang kat Summit…
    hehehe…

  4. sangat seronok dan hepi…
    tp tu la..wpun 2-2 dah kat area lmbah klang, xdapat jumpa selalu…
    paling kerap pun sebulan sekali..
    last kitowg jumpa pon, raya haji lepas..
    sbbnye, kami lebih ske jumpa kat BP..lg best..^_^

  5. hahaha… kopak la duit jumpa selalu. :D. xleh cepat². Kena bagi ekonomi, dan juga diri nih stabil dulu. Berat tanggungjawab hidup bersama ni. Apa pun doakan kebahagian kami.

  6. BP Mall ade wayan bes?? da lameeeeeeeeeeee sgt xtgk wayan kt bp….huhuh..sian fatin, terpaksa aku bwk p shah alam semata2 nk tgk wayan..hehehe…nk tgk gak! nk tgk gak!

  7. ciketon:
    insyaALLAH..
    semoga sama2 dikurniakan kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat..
    Amin..Amin.. *_^

    ai:
    yup yup…
    best gak la utk standard bp..ader 5 cinema dlm tu..
    sound..perfect..setakat bunyi org sedut air dah nak abis tu mmg x dgr la..
    seat pn ok..klu org depan tinggi camner pn mmg xkan block view kite..
    unless org tu cangkung atas kusi..huahahaha..
    tp on time giler..xde iklan sebelum start citer..

  8. batu pahat beshh..
    tapi kite suka g bp mall sbb barang murah..selalu ada less..
    bygkan la kite beli sembonia bag kat situ rm150 je..pastu kite tgk design sebijik sebijan kat alamanda rm300..seb baik…

  9. ciketon:
    wahhh..
    yer ker…dah lamerr x suping.. $_$
    erk..ala..Dato’ R x bg suping la ciketon..
    haddeihh..kena tunggu dah keje n dah ader duit sendiri baru leh suping2..
    xper la..nmpknye kna masuk dlm waiting list jer la…hehe~

    ai:
    ala ai..
    sik nmpk kl jer…
    bp pun dah maju tau..
    nanti ader 1 lg wayang nk bukak kat square one sebelah carrefour tu..
    parkson pun ader gak kot..
    hurmm..xtau la poket2 bp-ians ni leh follow ke x ngan rapid development kt bp ni..
    pehh..rojak giler bahasa aku..ngee~

  10. hohohooh… kluang mall pon best gak. huhuhu. suping² gak, ekonomi tengah meleset nih. mcm nak angkat D40 plak ah.hak hak..

  11. kenapa ek…aku kat bp suke dok umah jer….hehehehehhe….kat kl pun xler merewang sgt….ntah ler….padahal dah byk perubahan kat bp….

  12. Aku:
    tgk tu..dier x bg suping, tp dier tu teringin lak nak beli D40..
    jgn ngengada..save duit tu..klu nak amik D80 trus..hehehe~

    Ucu:
    tau xper…duk bp ni yg bestnye duk umah jer..
    kite ni, klu member2 ader pn, port epak pn kat umah gaks..
    naper ek??hehe~

  13. tu la..aku blek kg selalu dok umah, p umah atok..kumpul2 family…hehehe….another one cinema?? paksyen?? whooahh!!! development da maju..sure vacancy byk…huhu…D80?? drooll~~ berangan nk beli..tp jd photographer canon kt college pn jd la……practice angle..kehkehkeh…kenen cik awie aku kt UK xdpt la..die beli tuk diri sendrik…xpa..krg leh aku kirim kt ko kan ngah?? hihihihi

  14. kumpul ngan family lg best sbnrnyer..kan?kan?
    a’ah..make it 3..dan parkson…dan euro moda..dan gulati’s jugee..
    pasni aku xpayah nak peluh2 p jln TAR nak cari kain buat baju nikah..
    oops! lupa isu nikah kawen dibekukan sementara..hehehe~
    D80..yup yup..cambest jer kan??
    ish..xleh xleh..simpan duit..simpan duit..
    kirim kat aku boleh..tp kirim ngan duit skali la..amount samer but in GBP boleh?
    huhu~

  15. ya…ya…kene tgg pounds turun lg ni..kehkehkeh….or kene tgg ko p sn dulu..heeeeeeeeeeeeeeeeeeeee~~~~

  16. aku p sane???
    alaaaaahai….mengadap yg ini pn semput nak mati…
    x berani nak cakap dah ai…lepas yg ini pun dah cukup syukur dah..
    ngee~

  17. hahaha… D40 for beginner la. d80 xda la hebat sangat function dia. kalau betul nak best layan d90 xpon D300.hahah. xbeli la.banyak benda lain nak pk. investment property laie syok.huhuhuh. mmg duduk rumah la syok. lagi feeling dari keluar. hahhaa.

  18. hehe…
    macam2…
    klu utk sendiri pakai, cybershot bese pn dah cukup dah..
    investment property? bgus bgus..2009 ni dijangka harga property jatuh lagi..
    so, Dato’ R, u know wat to do, dont u? 🙂
    ye la..duk umah je..sayang sgt dgn katil mimpi dier..
    huhu~

  19. wah..akhirnye berjaya juga ku bertemu dgn buah ati ko..ngeh3..welcome to the club beb..cm da nk dkt jek majlis ko ni..hehe…bestkn jmpe bf?sonok jek..lupe segala prob..adoi..bile la aku nk ikut jejak langkah korg ni…

  20. eh..bp mmg sgt best skang..plg best sbb smua tmpt yg menarik dkt dgn umah aku..yippie…nk mcd..drive thru da ada…24 jam gitu..care4,parkson,gulatis..coming soon…smua dkt2 dgn umh aku…yeah!!mak aku da jd customer ttp care4 tu..rsnye klo ada award customer plg byk gi care4,mak aku la…hehe…

  21. hehehe…akhirnya…
    kitowg susah nak jumpa..
    waktu keje dier cam org len gak, tp balik malam..selalu jugak la balik kul 2-3 pagi..
    tu yg aku lebih ske klu dier rehat jer kat umah bile cuti…
    ala ned, jgn risau la..aku rasa kiter ni samer jer kawen lmbt..hehe~
    majlis kitowg jauh lg…nak kata tahun ni mcm mustahil la…silap2 ko dulu sbb ko kan bergaji..
    Wallahu’alam…

  22. tu la kan..?
    dulu area umah kite ni sekadar di pinggiran jer kan…
    skang dah tengah-tengah bandar..
    sejak 2-3 tahun lepas, nmpk sgt pembangunan kt bp ni berkembang pesat..(pehh..dah lama tak guna ayat ni..)
    summit pun tgh renovate nak bina hotel kat traffic light tu..
    aku rasa, in 5 years time, bp leh bersambung ngan pt raja kot…
    hehe..suh la mak ko sajes kt carrefour tu buat loyalty program..
    the most loyal customer got the biggest discount…
    hehehe~

    *nape blog ko xleh comment??byk kali try tp xleh gak..

  23. aku balik bp pun tak sempat jumper ko ngah…( sowi erk…) aku dok ulang alik tgk atok aku kat semerah ~ umah pakcik aku.. pastu tgk kebun kat pt.moin…panasnyer bp…biler dah setel sumer ingat katil jer… tu yg tak merayap…

  24. isk..yeke?b4 ni bole jek org bg comment..adeh2..nnti aku check..

    aku bergaji?hehe..mmg la..tp aku pn student gk…sush gk nk cope..dgn mcm2 halangan lg…bole wat ala2 novel la..doa2 la aku kawin gk dgn tedddy bear ku itu..ko tak bergaji pn tp dato’ R ko mmpu…hehe..ape lagi?jgn lmbt2 weh…

    bp smbung dgn prt raja?wah..aku sgt suke..sbb aku keje kt sna..klo letak jusco pn ok gk kt prt raja tu..mungkinkah?hehe

    haha..tu la..nnti aku suh mak aku suggest kt care4.serius loyal le dgn care4 tu…ini serius….(wonder pets)..hihi..

  25. alaa ucu..aku phm la..
    aku mmg dah agak ko bz..
    kalau x bz, ko mesti dtg punya..
    takpe lah..nanti kan kiter dah plan nak main “pondok2” kat umah uda..
    buat kek coklat..pie daging..
    remember??

  26. tu la…better ko check sbb aku nak comment pasal backpack lappy tu..hehe~

    hehe…insyaALLAH..kalau jodoh x ke mana..Amin~
    muka ko ngan teddy bear ko tu mcm ade iras2 ekk? org tua2 kate kalau muka mcm nak sama ni jodoh kuat..Amin~

    jusco….wah!! best best..
    bertuahnyer ko dpt keje area bp..
    aku pn dah berkira2 nak keje kat bp jer nt..
    lagi pulak kptm tu nt nak pindah ke bangunan supreme sepenuhnya..
    kalau dpt, aku kuar p keje ikut pintu dapur jer la..jalan kaki 1 minit dah sampai..hehe~ bestnyer..
    aku mmg hrp sgt2 aku x kna posting ke utara or pantai timur nt..xnak xnak xnak!

  27. helllooooo eliz ku syg…kokokoko….Oooppssss maafkn syg Dato R…kikikik
    dah lama xcommen kokoko…biasa lah busy dgn keja yg best tu…kokokok…
    ari2 tgk line down or x…kikikikik…
    perrhhh patut lah Dato R dah xnk lepak dgn aku lg…huhuhu…sedih nya…
    Oiiiii Dato R aku tau ko ade sikit mari tujuk muka ko kat sunway k…
    kte ade mkn besar nie….kokokokoko ‘-p

  28. mal:
    best ye keje baru…
    wahhh..tahniah tahniah…
    patut la senyap jer…hehe~
    tu mkn besar tu..ajak Dato’ R jer ker? Mak Datin ni xnak ajak??
    pehh..majuk la camni..

    qdetactive:
    *blush blush..
    segan lak rasanyer…

  29. tu ler, aku balik bp maner tak penah sggh jumper ko…pastu mesti gy dapo mkn ibu nyer masakan…ngehngehngeh….tgh2 mlm pun sental…
    uiskh… takku lupe men pondok2 tu, smlm baru borak2 ngan ude and dier pun tanyer biller ko balik kl, oven dier masih dlm kotak… huhuhu…. kek choclate…yum..yum..tak sabo…!!

  30. tau takper…hehehe..
    dah lamer ko tak lepak bilik aku men zuma kan? hehe..
    uiks..kan aku dah email kan resipi kek tu kat ko??
    x buat ker?? laaaa……

  31. haa..owg mmg nak ajak awak sekali pun..
    kiter p umah uda ye?..dekat jer, masuk ikut jusco cheras selatan..
    ai pn dtg bwk awe nt..apis (hubby uda) pn ada sekali..
    kiter makan-makan!!

    ooo..kamal..nak lepak ngan org german jer..
    patut la x ajak aku…ceh! nyampess..! xnk kawan kamal..

  32. ye?? td ptg internet slow mcm siput..
    dapat view interface baru ko tu jer..
    aku try la yer…
    hehe~

  33. hurmmm..
    dah ajar byk kali dah…
    bukan susah pun…campur2 jer sumer..
    beb, hr tu aku tgk camner nak wat kek dinesor..cambest jer..
    nak try buat la..tp tools xde..n xtau camner nak wat frosting..
    camner ekk? hehe..

  34. hurmm..kan dah ajar byk kali dah…
    bukan susah pn..campur2 jer sumer..
    beb, hr tu aku tgk camner nak wat kek dinesor..
    cambest jer..tp tools xde..plus xtau nak wat frosting..
    camner tu ekk? hehehe~

  35. sweet kapel..
    sgt swett..
    plg suke bler Dr R ckp ” Ok Bye ”
    hahhahaha
    sgt klakar..
    Semuge kekal ..
    Hopefully sis hepi got someone like Dr R who guide u so much!!

  36. Amin…
    Thank Ain yg cumel itu…hehehe..
    skang ni Dato’ R dah jadik penyakat tegar..hehe..
    xleh nak fight balik..mesti kalah punye..hehe..
    Amin Amin…semoga makbul hendaknye… ^_^

  37. WOW….WOW…..ABG R dah jadi Dato’ R….wow…hey guys long time no story…. if you guys hang around BP twon area, why not drop by ….. talk2 and story2 a little bit……

  38. waah… x sangka nyer…Sir Zuraidin n Sir Zul singgah ke page yang dah bersawang ni..malu lak aih..hehehe…
    time kasih, time kasih..
    Mak Datin n Dato R..hehehe..insyaALLAH..doakan yer… ^_^
    insyaALLAH, ada rezeki nanti kami dtg visit sifu2 sekalian…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s