A GIFT

“Nak hadiah apa? Just name it, dear..I can give you everything under the sky..”

EVERYTHING??..Wow…big offer…sekelip mata KLCC ader di depan mata..Terbayang teddy bear sebesar kereta Kancil..jam tangan Diva rekaan Bvlgari..dan kilauan berlian dari The Carat Club……Atau mungkin juga Honda Civic Type-R yang selama ini hanya mampu dijadikan sebagai wallpaper kegemaran..

Bertuahnyer….mesti bahagia kalau dapat hadiah macam tu…
Hurm…bahagia ker??
Cerita tentang bahagia, teringat saya pada satu kiriman sms yang pernah saya terima dari seorang teman…Jom kiter baca sama2..

Lelaki yang baik itu tidak turun dari langit..
Lelaki yang baik itu tidak datang menjulang pedang seperti kesatria perang..
Lelaki yang baik itu tidak datang di dalam limousine sambil memegang payung hitam..
Lelaki yang baik itu juga, tidak semestinyer datang dengan kepala berketayap, janggut selambak atau harta membuak-buak..
Tetapi,
Lelaki yang baik…

Jika Tuhan mahukan dia menemani kita untuk sepanjang hayat..
Membimbing kelakuan kita..
Memelihara kemurnian kalbu bersama-sama..
Menjaga kita tatkala kita terlantar tidak bermaya..Mendidik….

Membuka jalan agar kita dapat memperdalami selok-belok agama yang barangkali selama ini hanya menjadi pakaian dan lencana..
Dan memberikan zuriat yang halal lagi dirahmatiNYA…

– DIA akan datang apabila tiba masanya..
Lambat atau cepat…maafkan saya…kerana…
ALLAH itu lebih mengetahui..


Bagi saya, inilah “hadiah” yang paling bermakna dalam hidup saya..hadiah yang dah lama saya tunggu2 tapi tak muncul2.. Ya, saya tahu lambat atau cepatnya, ALLAH lebih mengetahui..Sebab itulah saya masih bersabar menunggu..

Blog ini pun hadiah istimewa, surprise dari seorang teman yang istimewa..

Hurmmm..mungkinkah dia “hadiah” saya??

Advertisements

Hello world!

Carilah seribu sahabat kerana seribu sahabat itu belumlah banyak…dan jauhilah seorang musuh kerana musuh yang seorang itu sudah terlalu banyak..